Pentru ca se apropie sarbatorile de Pasti iar ouale vopsite sunt reprezentative pentru aceasta perioada, iata cateva lucrui interesante despre oua.

  • Cum recunosti un ou proaspat?

Un ou proaspat inseamna ca mentine inca viabil fatul, viitorul pui, astfel ca trebuie sa comunice cu mediul. Prin urmare, porii din coaja de oua trebuie sa fie inca prezenti, fiind usor transparentasi rugoasa. Cand coaja devine stralucitoare, oul este vechi.

  • Legatura dintre ou si colesterol

Ultimele studii au demonstrat ca oul nu are un continut ridicat de colesterol, insa poate stimula producerea endogena de colesterol, adica sa favorizeze producerea colesterolului de catre ficat. Asadar, se recomanda sa nu consumati mai mult de 2-3 oua pe saptamana.

Afla mai multe curiozitati despre oua in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.