Terje Sorgjerda, un fotograf si realizator de filme norvegian, a creat un film impresionant cu imagini de pe cel mai inalt munte din Spania, El Teide. Filmul a fost realizat intre 4 si 11 aprilie.
Cel mai inalt munte din Spania este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru fotografierea stelelor si este, de asemenea, locatia Observatorului Teide, considerat unul dintre cele mai bune din lume, scrie MEDIAFAX.

Pe site-ul vimeo.com, unde a postat filmuletul, Terje Sorgjerda a vorbit despre realizarea acestuia.

"Scopul a fost sa captez Calea Lactee. A fost una dintre cele mai epuizante calatorii pe care le-am facut. M-am catarat mult la inaltimi mari si am dormit probabil mai putin de zece ore toata saptamana. Pentru ca am fost acolo de 10-11 ori inainte, am avut o lista lunga de locatii pe care vroiam sa le captez pentru acest film.", a scris Sorgjerda.

Fotograful descrie si cum a reusit sa capteze o furtuna de nisip din Sahara, care a ajuns pe munte in timpul noptii.

"In timpul noptii furtuna din Sahara a ajuns la mine. Era atat de puternica incat nu am mai putut sa vad nimic cu proprii ochi. Camera era setata sa filmeze, dar am fost sigur ca filmul meu era distrus. Spre surprinderea mea, camera a captat furtuna de nisip, care facea Insulele Canare sa arate precum nori aurii. Calea Lactee stralucea printre nori.", a descris Sorgjerda.

The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.