Ministerul bulgar de Externe a ramas fara linie telefonica timp de 24 de ore dupa ce o persoana care a incercat sa fure firele de cupru a taiat un cablu.

Incidentul a avut loc duminica noaptea, iar compania de telecomunicatii BTK lucreaza asiduu pentru a repara dauna cu speranta ca marti va putea restabili comunicatiile, relateaza site-ul Novinite.com.

Informatia a fost preluata de cotidianul bulgar Trud, care citeaza BTK.

  • Nodul de retea telefonica de la minister este principala conexiune cu bulgarii din tara si strainatate, cu centrul de criza si cel pentru vize, precum si cu ambasadele. Liniile prin satelit folosite de misiunile diplomatice in situatii de urgenta trec, de asemenea, prin acest nod de retea.

Din cauza cablului deconectat, toate comunicatiile diplomatice s-au realizat prin e-mail luni, dar acestea au fost, de asemenea, intrerupte, dupa o pana de curent, transmite MEDIAFAX.

Angajatii ministerului sustin ca intreruperile de curent electric sunt frecvente in ultimul timp si explica acest lucru prin supraincarcarea retelei prin folosirea dispozitivelor electrice de incalzire. Centrala termica a fost oprita din cauza taierilor cheltuielilor bugetare.

Angajatii, citati de Trud, s-au plans nu numai de intuneric si frig, ci sustin ca intreruperile de electricitate conduc, de asemenea, la oprirea tuturor sistemelor de securitate din centrele de viza si criza, in timp ce taierea cheltuielilor nu permite programe antispam si antivirus mai noi pentru e-mailul de serviciu.

Citeste si: Europa, victima furturilor din sistemul feroviar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.