Cina cea de taina, ultima masa pe care Iisus Hristos a luat-o alaturi de cei 12 apostoli in seara din Joia cea Mare ar fi avut loc intr-o zi de miercuri, afirma un profesor universitar britanic, intr-o carte publicata de Universitatea Cambridge.

"Am descoperit ca cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat pentru The Times profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge, citeaza MEDIAFAX.

Intr-o carte intitulata "The Mystery of the Last Supper", profesorul britanic a incercat sa explice toate contradictiile care ii intriga pe istorici de multe secole

"Iata problema: expertii in Biblie si toti crestinii cred ca ultima cina a inceput dupa asfintit, joi seara, iar crucificarea lui Iisus a avut loc dimineata urmatoare, vineri, aproximativ in jurul orei 09.00. Procesele lui Iisus au avut loc in zone diferite din Ierusalim. Expertii au parcurs astfel Tara Sfanta cu un cronometru, pentru a verifica daca era posibil ca acele evenimente sa se desfasoare in intervalul joi seara - vineri dimineata. Cei mai multi dintre acestia au ajuns la concluzia ca era imposibil", a explicat profesorul eng;ez in cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu si Luca spun ca Cina cea de taina a fost o masa de Paste, in timp ce apostolul Ioan afirma ca aceasta masa a avut loc inainte de Pastele evreiesc. "Solutia pe care am gasit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, insa ele se raportau la doua calendare diferite", a declarat Colin Humphreys. Analizand cele doua calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit careia Cina cea de taina a avut loc miercuri, cu o zi inainte de Joia cea mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.