Un cineast amator canadian in varsta de 31 de ani a fost condamnat la inchisoare pe viata, de un tribunal din Edmonton, pentru o crima pe care a comis-o dupa scenariul unui film de groaza pe care l-a scris chiar el.

La sfarsitul unui proces care a durat patru saptamani, Mark Twitchell a fost declarat vinovat de crima, pentru asasinarea, pe 10 octombrie 2008, a lui Johnny Altinger, in varsta de 38 de ani.

Mark Mitchell a pretins pe un site de intalnire ca este femeie, pentru a-si atrage victima in garajul unei locuinte private pe care o inchiriase.

Ajuns la locul intalnirii, Johnny Altinger a fost lovit in cap cu o bara de metal, injunghiat, iar apoi corpul sau a fost dezmembrat cu ajutorul unui cutit de vanatoare. Asasinul a incercat apoi sa arda membrele victimei, dar, vazand ca nu reuseste acest lucru, le-a aruncat in sistemul de canalizare al orasului, scrie MEDIAFAX.

Un text de 30 de pagini, descoperit de politia canadiana printre documentele deja sterse din computerul lui Mark Twitchell, descria detaliile acestei crime. Textul era redactat la persoana I singular si incepea astfel: "Aceasta este povestea transformarii mele pentru a deveni un criminal in serie".

Anchetatorul principal al cazului, detectivul Bill Clark, este convins de faptul ca cineastul amator este foarte periculos: "In opinia mea, el este un criminal psihopat pe care am reusit sa-l eliminam de pe strazile din Edmonton. In sinea mea si a tuturor celor care au contribuit la ancheta nu exista niciun dubiu - daca nu era prins, ar fi comis si alte crime".

Mark Twitchell a atras, cu cateva zile inainte de acea crima, un alt barbat in acelasi tip de cursa, insa acesta a reusit sa fuga. In apararea sa, Mark Twitchell a declarat ca Johnny Altinger se infuriase descoperind ca a fost pacalit si ca in acel moment au inceput sa se bata. Asasinul sustine ca si-a injunghiat victima in inima intr-un gest de legitima aparare.

Juratii nu au crezut insa aceasta teorie. Apararea a pledat pentru respectarea prezumtiei de nevinovatie, insa nu a avut succes.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.