Un vaccin universal care ar putea revolutiona tratamentul impotriva cancerului ar putea fi disponibil in doi ani.

Vaccinul Telo Vac face parte dintr-o noua generatie de medicamente care se folosesc de propriul sistem imunitar pentru a lupta si a stopa cresterea tumorilor.

Vaccinul a fost pana acum administrat pentru sute de britanici, care sufera de cancer pancreatic, dar medicii spera ca acesta sa fie eficient si in tratarea cancerului de piele, de plamani si de ficat. - rezultatele testelor nu sunt inca valabile, insa se speculeaza ca pacientilor in stadiu terminal de cancer le mai ofera aproximativ un an sau doi de viata.

Desi un vaccin se foloseste de obicei in prevenirea bolii, Telo Vac ar putea fi folosit si pe post de tratament, transmite Daily Mail.

  • Cum functioneaza vaccinul?

In loc sa atace celulele canceroase, vaccinul intareste sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva bolii.

Telo Vac incurajeaza sistemul imunitar sa caute si sa distruga enzimele numite Telomeraze. Gasite in concentratie mare in multe celule canceroase, telomerazele le fac nenuritoare, ajutandu-le sa suporavietuiasa in timp ce celulele sanatoase mor, ajutand la cresterea si raspandirea tumorii.

Cercetatorii afirma ca pe la sfarsitul lui 2013 toate testele vor fi facute si vaccinul va fi disponibil pentru tratarea mai multor tipuri de cancer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.