Un copil din Marea Britanie a devenit prima persoana din lume nascuta cu un ADN diferit, o conditie atat de rara ca medicii nu ii cunosc nici numele.
Alfie Clamp, din nordul Angliei, are un al saptelea cromozom care are un brat in plus, scrie News.com.au. Doctorii au descoperit aceasta conditie rara atunci cand copilul avea sase saptamani. El a fost nascut orb si cu sufera de dizabilitati severe.
  • O serie de teste au scos la iveala mutatia AND-ului, care a lasat muta lumea medicala

Parintii sai, Gemma si Richard, si medicii nu stiu care sunt sperantele de viata ale copilului sau daca starea lui de sanatate se va imbunatati. Baiatul are probleme cu digestia, are nevoie de medicatie pentru a ajuta organismul sa absoarba nutrientii, are problem cu temperature si cu metabolismul.

In scurta lui viata a fost dus la spital de sase ori dupa ce s-a confruntat cu o serie de probleme, inclusive cu un stop respirator.
Insa parintii lui spun ca in ciuda acestor probleme, copilul inseamna enorm pentru ei.

“Atunci cand doctorii ne-au spus, am fost complet devastatI. Ca femeie insarcinata petreci noua luni gandindu-te cum va fi atunci cand copilul tau va face primul pas sau cand isi va strange manutele”
, a declarat mama sa.

“Sa ai un copil ca Alfie, incepi sa apreciezi lucrurile altfel. El nu s-a putut intoarce pe burtica pana la 18 luni, dar cand a facut-o a fost foarte fericit”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.