Cea mai rara editie a Mein Kampf semnata de Adolf Hitler va fi scoasa la licitatie pentru 30.000 de lire

Prima editie a cartii a dictatorului nazist scrisa in inchisoarea din Landsberg, Germania, in 1925, va fi scoasa la licitatie aceasta luna si se anticipeaza ca va starni “un adevarat razboi”, scrie Daily Mail.

Cartea combina elemente de autobiografie cu idiologia politica este una din cele 20 de copii ale editiei limitate din cele 500 produse. Este semnata de Hitler si este copia numarul 19.

Expertul Richard Westwood Brookes spune ca “Aceasta este, probabil, cea mai rara editie a Mein Kampf scoasa la licitatie. Este una din cele 20 – nu se poate ceva mai rar! Este semnata de Hitler, ceea ce o face si mai rara!”

“Exista mii de copii nesemnate ale editiei din 1925, dar aceasta copie face parte din colectia de numai 500 care au fost publicate. Prima editie din 1925 are imprimat anul publicatiei”.

  • Cartea dateaza din Ajunul Craciunului in 1925 si a fost dedicate lui Hermann Esser, unul din fondatorii partidului nazist si unul din incarceratii puciului din 1923
Donata celor de la Shropshire de catre un colectionar din Australia, ar putea fi cumparata la licitatia din 19 aprilie cu o suma cuprinsa intre 20.000 si 30.000 de lire.

Unul din organizatorii licitatiei a declarat ca “Pot spune cu mare incredere care va fi suma pentru ca am mai vandut editii Mein Kampf trimise din inchisoare si semnate de Hitler, si s-au vandut cu 20.000 de lire, insa aceasta este cu adevarat rara”.

“Mein Kampf este o carte foarte cunoscuta. Este vanduta cu milioanele la nivel mondial".

  • "Este cea mai populara carte in India in momentul de fata”

“A fost publicata in sute de editii, tradusa in multe limbi, insa totul a inceput de la aceasta editie.” Despre Hitler se crede ca a murit in 1945, ceea ce inseamna ca drepturile de autor sunt valabile pana in 2015.
Citeste si:
Republicarea volumului "Mein Kampf", genereaza un scandal urias in...
Republicarea volumului "Mein...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.