Structurile cerebrale determina orientarile politice ale oamenilor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Statele Unite ale Americii.

Astfel, cei care isi spun progresisti au tendinta de a avea un cortex cingular anterior - parte frontala a cortexului, ale carui fibre lanseaza semnale neuronale intre cele doua emisfere cerebrale - mai dezvoltat decat persoanele care se considera conservatoare , au declarat autorii acestui studiu publicat in revista Current Biology.

Aceste diferente structurale corespund faptului ca progresistii poseda facilitati mai mari pentru a administra informatiile contradictorii, iar conservatorii sunt mai bine inzestrati pentru a percepe o amenintare , precizeaza autorii studiului.

"Cercetarile precedente au relevat faptul ca anumite trasaturi psihologice particulare predispun un individ catre anumite orientari politice", a spus Ryota Kanai, de la University College London, unul dintre autori, conform MEDIAFAX.

"Studiul nostru stabileste de acum inainte o legatura intre aceste trasaturi si structurile specifice ale creierului", a adaugat el.

Cercetatorii s-au bazat si pe multe alte studii din domeniul psihologiei care arata ca persoanele conservatoare sunt mai sensibile in fata amenintarilor, a starii de anxietate si a starii de incertitudine, in timp ce persoanele progresiste au tendinta de a fi mai deschise in fata experientelor noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.