Concursurile de frumusete pentru copii au devenit o adevarata industrie in Statele Unite, insa exista pareri impartite referitor la moralitatea acestora, deoarece fetitele care sunt inscrise la aceste competitii au varste pornind chiar de la 2 ani.

Parintii platesc mii de dolari pentru a-si pregati odraslele si, de obicei, premiul cel mare nici macar nu acopera investitia, informeaza stirileprotv.ro.

Chiar si-asa, peste o suta de astfel de competitii au loc la fiecare sfarsit de saptamana in America. Multi se declara impotriva unor astfel de concursuri, convinsi ca fetitele isi vor pierde increderea in ele sau se vor maturiza prea devreme.

Mii de fetite participa anual la concursuri de Miss unde defileaza in rochite, iar inainte sa urce pe scena sunt machiate, coafate, pensate si bronzate artificial. In unele cazuri, acest ritual incepe chiar de la varsta de 2 ani.

  • Chinuite de la 2 ani pentru a deveni Miss

Parintii si organizatorii afirma ca fetitele isi doresc sa fie pe podium si nimeni nu le obliga sa faca asta, insa psihologii sunt ingrijorati de impactul unor asemenea concursuri asupra dezvoltarii copiilor.

"Exista niste aspecte ingrijoratoare: faptul ca se expun atat de mult, ca cei mici sunt proiectati intr-o lume adulta, sexualizarea fetitelor", a declarat Amy Best, profesoara la Universitatea George Mason, potrivit MEDIAFAX.

Recent, cateva sute de mame din Melbourne au protestat la auzul vestii ca in orasul australian va avea loc un concurs de frumusete pentru copii. Speriati de reactia negativa a localnicilor, organizatorii americani au anuntat ca locul si data competitiei vor fi secrete.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.