Paza de coasta japoneza a recuperat un caine care plutea in deriva, la 2 kilometri de tarm, pe un fragment desprins din acoperisul unei case, la trei saptamani dupa cutremurul urmat de tsunami care a devastat nord-estul Japoniei.

Cainele, aparent nevatamat, a fost localizat vineri de echipajul unui elicopter, la circa 2 kilometri de Kesennuma, un port grav afectat de cutremurul urmat de un tsunami devastator.

Membrii pazei de coasta au incercat initial sa salveze cainele cu ajutorul unui elicopter, insa animalul s-a speriat de zgomotul motorului si a sarit in directia altor resturi ajunse in larg dupa cutremur, transmite MEDIAFAX.

Ulterior, paza de coasta a trimis o ambarcatiune pentru a salva cainele. De talie medie si culoare inchisa, acesta poarta o zgarda, care nu ofera insa nici un indiciu despre stapani.

"Este foarte dragut si pare a fi in forma", a declarat un reprezentant al pazei de coasta, adaugand ca nu este clar daca animalul a petrecut trei saptamani pe mare sau a ajuns in larg in alte circumstante.

Cutremurul urmat de tsunami din 11 martie s-a soldat cu 11.828 de morti, iar 15.540 de persoane sunt inca date disparute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.