O cobra egipteana veninoasa care a scapat, in urma cu patru zile, din Bronx Zoo, a devenit o mica celebritate la New York, fotoreporteri inarmati cu camere au petrecut, marti, ore in sir cautand sarpele in apropierea gradinii zoologice

Locuitorii New York-ului au un motiv in plus sa se simta stresati dupa ce cobra egipteana - printre cele mai veninoase creaturi din lume - a scapat din gradina zoologica din Bronx, scrie MEDIAFAX.

Reptila - care poate ucide un om in doar 15 minute, iar un elefant in aproximativ trei ore - a scapat din gradina zoologica din Bronx in timpul zilei de vineri.

Oficialii gradinii zoologice au spus ca sarpele este un mascul ajuns la adolescenta, masurand aproximativ o jumatate de metru si ca este improbabil sa se fi departat foarte mult de "casa". Zoo-ul a inchis, de asemenea, locuintele celorlalte reptile, pana la gasirea cobrei.

Directorul gradinii zoologice a spus ca, pentru a intelege situatia, trebuie intelesi serpii. El a explicat ca reptila, asemanatoare cu cea despre care se spune ca a fost folosita de Cleopatra pentru a se sinucide, s-a ascuns, cel mai probabil, intr-un spatiu inchis, unde se simte in siguranta.

Oficialul a mai spus ca, odata ce i se va face foame sau sete, cobra va incepe sa dea tarcoale cladirii gradinii zoologice, moment oportun pentru a o prinde.

El a subliniat ca natura retrasa a cobrei nu o face un pericol major pentru public si ca vremea rece din New York, unde au fost anuntate minus doua grade Celsius, va impiedica reptila sa se aventureze in spatii deschise.

Sarpele a ajuns, insa, o mica celebritate in metropola americana, unde a fost numit "Cobra-dini" de catre tabloide.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.