Ei bine, in Lancashire, Marea Britanie, copiii incep sa fie educati pentru a recunoaste religia insa nu pentru a crede in Dumnezeu sau alta divinitate.

Copii, incepand cu varsta de patru ani sunt educati pentru a deveni “cetateni ai lumii”. Acestia invata in scoala toate cele sase mari religii: Crestinism, Budism, Hinduism, Islam, Iudaism si Sikhism insa, pe langa astea, ei invata si despre umanism si credinta ca nu exista Dumnezeu sau alti zei, iar valorile umane sunt construite pe natura umana si pe experienta de viata.

Peste 10.000 de oameni care traiesc in Lancashire se declara atei, asa ca odraslele acestora vor fi incluse in acest program de invatamant.

Trebuie sa recunoastem ca exista anumiti oameni care nu cred in Dumnezeu si nu au nicio legatura cu religia. Ii incurajam pe copii sa devina oameni buni si buni cetateni, chiar si fara frica unei pedepse divine”, a declarat pentru Daily Mail, Fiona Moss, una dintre creatoarele noului program scolar .

Cu toate astea, programul scolar are multi opozanti. Salim Mulla, seful Consiliului Mocheelor din Lancashire, sustine ca programul va face mai mult rau decat bine copiilor.

Credem ca este important sa ai credinta, fie ca este crestina, islam sau altceva. Valorile sunt foarte importante. Dumnezeu nu trebuie scos din scoala. Necredinta trimit un mesaj gresit copiilor”, a declarat acesta.

Acest program scolar, pentru Ateism, va incepe din Septembrie anul acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.