Oare Teoria Relativitatii a lui Einstein se afla la cateva ecuatii departe de a fi contrazisa? Jacob Barnett din SUA, care inca nu a implinit 13 ani, crede acest lucru. Si are si solutii pentru a demonstra.

Barnett, al carui IQ este de 170, a explicat Teoria Relativitatii intr-un clip postat pe YouTube. Mama sa, Kristine Barnett, care este paralela cu matematica, a facut ceea ce orice mama ar face daca fiul ei ar incepe sa vorbeasca “matematiceste”. Ea l-a pus sa explice totul lent in timp ceea ce ea filma, scrie TIME.

In timp ce geniul sau matematic intrece posibilitatile noastre de intelegere, unii profesori de la Institutul de Studii Avansate din New Jersey – stiti, acel institut din SUA pentru oameni precum Einstein, J. Robert Oppenheimer si Kurt Godel – au confirmat ca pustiul se afla pe calea cea buna in descoperirea unei noi teorii. Pentru moment, ei il incurajeaza pe copil sa continue sa faca ceea ce ii place, adica sa explice calcule folosindu-se de o tabla si un marker si fereastra din camera de zi.

„Sunt impresionat de interesul sau pentru fizica si tot ceea ce a putut invata pana acum”, le-a scris intr-un mail profesorul Scott Tremaine, de la Institut, parintilor copilului. „Teoria la care lucreaza implica unele din cele mai dificile probleme din astrofizica si fizica”. „Oricine rezolva aceste probleme, se afla pe lista premiilor Nobel”.

Parintii au stiut ca e ceva special cu fiul lor, pentru ca el a inceput sa vorbeasca abia la 2 ani. El a fost diagosticat cu o forma de autism numita Sindromul Asperger. Copilul a solutionat un puzzle cu 5000 de piese la varsta de 3 ani. El a invatat singur sa faca calcule, algebra, si geometrie in 2 saptamani. El a terminat liceul la 8 ani si a fost admis la cursurile avansate de astrofizica ale unei universitati.

Einstein avea 26 de ani cand a publicat Teoria Relativitatii. Noi ne-am gandit ca Jake mai are cativa ani de relaxare pana cand sa dea de cap teoriei Big Bang. „Eu inca lucrez la ea. Am o idee, dar inca ma ocup de detalii”, a spus micul geniu.

Citeste si:
Iti vor schimba viata! Citate inspirationale ale lui Albert Einstein
Iti vor schimba viata! Citate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.