Arheologii britanici au descoperit un creier vechi de 2.500 de ani intr-o groapa din York.
Englezii au facut o descoperire uimitoare, pe santierul unde urmeaza sa fie construit un nou campus al Universitatii din York. Acestia au gasit in pamant un craniu, crezut a fi a unui barbat din Epoca Fierului, a carui materie cerebrala era pastrata in mod uimitor.
  • Sa fie unul dintre cele mai vechi creiere descoperite vreodata?

Testele au arata ca tesutul cerebral apartine unui barbat care a trait acum 2.500 de ani si care a fost sacrificat intr-un ritual sadic in Epoca Fierului.

Gasirea unui tesut cerebral, atunci cand niciun altfel de tesut nu mai exista pe schelet este un eveniment foarte rar. Creierul s-a pastrat intr-o forma foarte buna, desi, in mod normal, tesutul cerebral dispare in cativa ani dupa moarte”, a declarat cercetatoarea Sonia O'Connor de la Universitatea din Bradford pentru Daily Mail.

Acum cercetatorii incearca sa determine care au fost conditiile in care creierul s-a pastrat intact, in ciuda factorilor biologici care ar fi trebuit sa il elimine din craniu, in urma cu multi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.