Americanul Harry Coover, inventatorul adezivului Super Glue, a murit sambata, in resedinta sa din statul Tennessee, la varsta de 94 de ani.

Potrivit bbc.co.uk, Harry Coover a descoperit celebrul adeziv din intamplare, in perioada in care lucra pentru compania Eastman Kodak, a declarat nepotul sau, Adam Paul.

Un asistent al acestei companii a observat la un moment dat ca prismele a doua refractometre erau ferm lipite de o anumita substanta. Inventatorul american si colegii sai au realizat potentialul acelui adeziv in anul 1951, potrivit site-ului Super Glue Corporation.

Cianoacrilatul, denumirea stiintifica a acestui lipici, a fost descoperit in realitate cu cativa ani mai devreme. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, oamenii de stiinta incercau sa obtina materiale din care sa fabrice lunete de calitate superioara pentru mitraliere, dar au renuntat sa foloseasca cianoacrilatul in acel scop deoarece aceasta substanta lipea absolut orice.

  • In 2010, Harry Coover a primit din partea presedintelui american Barack Obama Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie.

Harry Coover a devenit vicepresedintele diviziei de cercetare a companiei Eastman Kodak, iar echipa de cercetatori pe care a coordonat-o a reusit sa patenteze peste 460 de inventii. Harry Coover a fost inclus, in anul 2004, in National Inventors Hall of Fame din Ohio.

Harry Coover s-a nascut in Newark, din statul Delaware, si a obtinut o diploma de inginer chimist la Hobart College din New York si un doctorat in chimie la Universitatea Cornell din New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.