"Sunt un neobosit si curios calator prin lume, precum si un fotograf de documentare si traveling. Pasiunea mea cea mai mare este de a captura culturi stravechi pe cale de disparitie si conditia umana in situatii unice si provocatoare."

Asa isi rezuma Mitchell Kanashkevich pasiunea de-o viata si totodata meseria care l-a facut celebru. Portofoliul sau este impresionant, cuprinzand fotografii cu locuri si oameni din toate colturile lumii. Chiar si din Romania...

Potrivit Toxel.ro, Mitchell a ajuns aici si a ramas surprins de contrastul puternic dintre orasele care se lupta sa evolueze si comunitatile izolate care se zbat sa-si duca mai departe vietile si obiceiurile nealterate de trecerea anilor. Adapostit in sate pitoresti, Mitchell a vazut cum oamenii nu au tractoare si ara pamantul cu pluguri vechi, atasate de cai sau boi. Tot cu boii isi fac si anumite treburi, exact cum se ducea Pacala prin padure dupa lemne, in povestirile din popor, din Slavici sau Petre Dulfu. Oamenii isi spala inca lucrurile la rau. Varstnicii au grija de cai si caruta ca de ochii din cap. Dar sunt singuri... "Cand nu au ce sa faca, prefera sa bea destul de mult, aici "tsuica" fiind o bautura populara."

"Brasovul abunda in strazi cochete, supermarket-uri, cluburi de noapte. La nici 50 de kilometri, la Holbav, drumurile sunt abia practicabile, nu exista electricitate sau apa curenta. Tara are probleme cu somajul, alcoolismul si cu cei care incalca legile, dar nu e chiar totul negativ. Oamenii aici au legaturi puternice cu pamantul, cu natura si cu ceilalti semeni. Pastreaza cultura si obiceiurile, iar dupa intrarea in UE, multi tineri tind sa se intoarca si sa investeasca in satele natale, dupa ce au muncit prin orase sau pe afara. Apar case noi, ce le inlocuiesc pe cele traditionale. Chiar daca pare o fereastra catre trecut, Romania rurala e pe cale sa sufere numeroase schimbari."

Va invitam sa urmariti pe TOXEL o parte din fotografiile lui Mitchell Kanashkevich, cele cu Romania fiind la inceput.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.