Mahatma Gandhi a fost bisexual si si-a parasit sotia pentru a avea o relatie cu un evreu german. Sa fie adevarat? Asa pretinde o biografie controversata nou aparuta.

Se spune ca liderul miscarii de independenta din India a fost foarte indragostit de Hermann Kallenbach. Ghandi i-a spus acestuia ca „Ai pus totala stapanire pe corpul meu. Aceasta este sclavie”, citeaza Daily Mail.

Kallenbach s-a nascut in Germania dar a emigrat in Africa de Sud, unde a devenit un arhitect bogat.

  • Gandhi a lucrat acolo, iar Kallenbach a devenit unul din discipolii sai

„Perechea” a locuit impreuna timp de doi ani in casa lui Kallenbach din Africa de Sud si „si-au jurat sa isi ofere dragoste, multa dragoste, atata dragoste cat nu a vazut lumea intreaga”.

Aceste confesiuni extraordinare au fost publicate in noua biografie scrisa de Joseph Lelyveld, numita „Great Soul: Mahatma Gandhi and his strugle with India” (Marele suflet: Mahatma Gandhi si lupta sa cu India”). In carte se pot gasi dovezi alea relatiei cu Kallanbach.

La 13 ani, Gandhi s-a casatorit cu Kasturbai Makhanji(14 ani), au avut patru copii impreuna si s-au despartit in 1908, pentru ca acesta sa poata trai cu Kallenbach.

La un moment dat, Gandhi i-a scris germanului: „Portretul tau (singurul) este in dormitorul meu, vis-a-vis de pat”. Desi nu este clar de ce, Gandhi a scris ca vaselina si bumbacul ii aminteau de Kallenbach.

Gandhi a luat numele de „Upper House” (Casa Superioara) si iubitul sau de „Lower House” (Casa Inferioara) si i-a jurat acestuia ca „nu se va uita cu jind dupa nicio femeie."

  • "Nu imi pot imagina nimic mai oribil decat relatiile intre un barbat si o femeie”

Ei s-au despartit in 1914 cand Gandhi s-a intors in India – lui Kallenbach i s-a refuzat dreptul de a intra in India din cauza Primului Razboi Mondial, dar au pastrat legatura prin scrisori.
Citeste si:
Intalniri istorice! Cele mai indragite vedete, in poze de colectie
Intalniri istorice! Cele mai...

In 1933 i-a scris neamtului o scrisoare prin care ii isi exprima dorinta interminabila de a se indeparta de sotia sa, „cel mai veninos om pe care l-a cunoscut vreodata”.

Cartea lui Lelyveld merge mai departe de mit si zugraveste o imagine diferita a vietii personale a lui Gandhi, facand declaratii uimitoare cu privire la sexualitatea acestuia.

In carte se gasesc si detalii despre relatiile sexuale pe care Gandhi (70 de ani) le avea cu stranepoata lui de 17 ani, Manu, si cu alte femei, dar nu se lasa excitat sexual.

  • Gandhi i-a spus odata unei femei ca „in ciuda eforturilor mele, organul ramane excitat. Este o experienta ciudata si rusinoasa”

Biografia prezinta si o situatie in care Manu a fost fortata de Gandhi sau sa mearga printr-o parte a junglei unde au loc asalturi sexuale doar pentru a-i aduce o piatra pentru a-si curata picioarele cu ea. Fata s-a intors in lacrimi iar Gandhi i-a spus ca „daca ea ar fi fost rapita si ea si-ar fi intampinat moartea plina de curaj, el ar fi dansat cu mandrie”.

Aceste revelatii probabil ca vor fi puternic contestate de milioane de oameni din toata lumea, oameni care il venereaza pe Gandhi.
Citeste si:
[FOTO] Scrisoarea lui Gandhi catre Hitler: "Prietene drag.."
FOTO  Scrisoarea lui Gandhi...

Niciunul din membri Comisiei Mari din India la Marea Britanie nu a oferit niciun comentariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.