De mai bine de 200 de ani, un spin din coroana purtata de Iisus, cand a fost rastignit, a stat intr-o scoala publica din Marea Britanie.

Acum, spinul, care este infasurat in siragul de perle al reginei Maria a Scotiei, va fi expus la British Museum din Londra, pentru a fi prezentat in expozitia "Treasures of Heaven".

"Este un obiect incredibil si suntem extreme de bucurosi ca va fi expus in cadrul acestei expozitii. Este o adevarata comoara", a declarat Jan Graffius, curatorul expozitiei.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Potrivit Daily Mail, coroana de spini a lui Isus ar fi fost confiscata din Constantinopol, in timpul Cruciadei a IV-a, fiind apoi vanduta regelui Frantei, Louis al IX-lea.

Acesta ar fi pastrat coroana intr-un loc sigur si ar fi rupt spini din ea pentru a-i oferi cadou celor care se casatoreau cu un membru al familiei regale.

Se spune ca spinul gasit la liceul Stonyhurst, un liceu iezuit vechi de 400 de ani, i-ar fi fost dat reginei Maria a Scotiei, drept cadou de nunta, dupa ce s-a casatorit cu mostenitorul tronului Frantei.

Dupa executia reginei, in 1587, spinul a ajuns in posesia unuia dintre servitorii Mariei, Thomas Percy, care l-a dat mai departe fiicei sale, Elizabeth Woodruff. Aceasta l-a inmanat unui preot iezuit, in 1600, care l-a dus la liceul unde a fost gasit in urma cu putin timp.

  • In schimb, descopera.ro scrie ca Templierii se aflau in posesia “Coroanei de Spini”, purtata de Iisus cand a fost rastignit.

Coroana de spini, conservata multa vreme la Constantinopol, a fost fragmentata cu intentia de a dona macar cate un spin mai multor biserici si sanctuare.

Coroana de spini a fost adusa in Europa probabil de catre Templieri, putand fi gasite mici bucati din ea in Roma, Pisa, Napoli, Barcelona, Seville, Oviedo, Catedrala de la Notre Dame, Ghent, Weverlgham, Trier si Worcester.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.