Frumos mozaic, nu? El este alcatuit din cioburi de plastic gasite in stomacul unei testoase care a piedut batalia cu valul crescut de poluare.

Militantii pentru salvarea mediului spun ca aceasta imagine ilustreaza pretul pe care viata din apa il plateste pentru cultura noastra.

Se stie ca testoasele confunda plasticul cu meduzele, una din felurile lor de mancare preferate.

Plasticul le poate bloca tractul digestiv, ducand la o moarte lenta si agonizanta. Ele, practic, mor de foame, scrie Daily Mail.

  • Anual, 260 de milioane de tone de plastic este produs – in conditiile in care in 1950 productia era pe jumatate

Aceasta testoasa care a ingerat atata plastic a fost gasita pe coasta Argentinei. Daca ajungea la maturitate, ea ar fi masurat mai mult de 1 m.

In una au fost gasite patru tipuri de balon, o bucata de covor si doua bucati de minge.

  • Biologii spun ca 75% din testoasele examinate au ingerat deseuri din plastic

Colete Wabnitz de la Universitatea British Columbia si Wallace Nichols de la Academia de Stiinte din California spun ca „Aproape toate speciile de animale subacvatice, inclusiv cele mai vulnerabile si cele mai salbatice de pe planeta, si cele care stau departe de oameni, acum au in corp plastic.”

„Am gasit plastic in cuiburi, sunt purtate de crabi in loc de scoici, si este prezent in stomacul testoaselor, balenelor si pasarilor. Mai mult de 260 de specii au ingerat sau au fost prinse in deseuri de plastic.”
, spun ei.

  • Un miliard de pungi de unica folosinta sunt distribuite gratuit zilnic, si 3 din 1000 ajung in ocean

Doctorul Nichols spune ca „anul trecut, am numarat 76 de pungi in ocean intr-un minut privind din barca noastra de cercetare din Indonezia”.

Testoasele si-au petrecut 100 de milioane de ani cutreirand apele curate iar acum, din pacate, apar pe afisele care avertizeaza asupra impactului pe care plasticul il are asupra speciilor pe cale de disparie”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.