Cinci politisti brazilieni au fost arestati, dupa ce un clip in care un adolescent de 14 ani era impuscat in piept, a fost lansat pe internet.

Imaginile, filmate in Manaus, au socat intreaga Brazilie. Baiatul a fost pus la zid de catre politisti, amenintat si apoi impuscat. Nici dupa ce a tras, unul dintre politisti nu a renuntat si l-a mai fugarit un pic pe baiat.

Potrivit BBC News, victima care a supravietuit ranilor, familia sa si persoana care a filmat sunt plasati acum sub protectie judiciara.

Incidentul a avut loc in august 2010, insa abia acum a iesit la lumina. Politistii brazilieni sunt criticati adesea pentru ca fac exces de zel, inclusiv executii care nu sunt necesare, extrajudiciare.

Procurorul care se ocupa de cazul adolescentului impuscat in plina zi, in piept a declarat ca toti cei 5 inculpati sunt acuzati de tentativa de omor. "Ma lupt cu crima organizata de mai bine de 30 de ani, insa de fiecare data cand vad imagini de acest gen, ma umplu de indignare si dezgust", a mai adaugat procurorul pentru ziarul Folha de Sao Paulo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.