Evenimentele din Orientul Mijlociu au "pus pe jar" guvernul de la Beijing.

De teama ca populatia chineza sa nu puna la cale o manifestare impotriva regimului, guvernul Chinei a decis sa taie “raul din radacini” si a interzis cuvantul protest in convorbirile telefoncie, scrie nytimes.com.

Unui antreprenor din Beijing, care discuta la telefon cu logodnica sa despre restaurante, i-a fost intrerupta conversatia pentru ca a spus de doua ori ca viitoarea lui sotie protesteaza prea mult.

In ultimele saptamani, o serie de dovezi arata ca China este determinata sa monitorizeze convorbirile telefonice, sms-urile, mail-urile si accesul la internet cu scopul de a reduce sansele ca poporul sa nu planifice “ceva necurat”. In acest joc de-a soarecele si pisica, analistii sugereaza ca pisica devine tot mai mare, in special de cand au inceput revoltele in Orientul Mijloci si Nordul Africii.

In China, inca de luna trecuta, au inceput sa circule zovnuri pe internet despre un protest de amploare.

Duminica, Google a acuzat guvernul chinez ca blocheaza accesul la serviciul sau de e-mail, facand sa para ca exista o problema laGmail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.