O ampla retea internationala de pornografie infantila pe internet a fost anihilata in Olanda. 184 de suspecti au fost arestati in cadrul celei mai mari operatiuni a Politiei impotriva unui astfel de tip de retea.

"184 de arestari au avut loc deja si 230 de copii, victime ale acestor crime teribile, au fost identificati", a declarat directorul Oficiului European de Politie Europol, Rob Wainwright, adaugand ca operatiunea este unul dintre cele mai de succese din ultimii ani, citeaza MEDIAFAX.

Numita "operatiunea de salvare", investigatia, care a inceput acum trei ani, a identificat 670 de suspecti in total la nivel mondial, dintre care 184 au fost arestati. Suspectii erau membrii ai unui forum online - boylover.net - care incuraja relatiile sexuale intre adulti si baieti minori.

  • Infractiuni si abuzuri sexuale online

Pagina de internet era deschisa dintr-un server aflat in Olanda, iar la momentul de maxima activitate, intrunea aproximativ 70.000 de membri la nivel mondial.

Pagina de internet, care a fost stearsa, opera ca un "forum de discutii", unde participantii postau mesaje despre interesul sexual in baieti minori, fara a comite infractiuni propriu-zise, evitand astfel sa atraga atentia politiei
. Odata ce stabileau legaturi pe site, unii membri mutau conversatiile pe canale mai "private", cum ar fi e-mail-ul, pentru a face schimb sau a transmite fotografii sau materiale video in care erau abuzati copii.

In luna ianuarie 2010, Europol si autoritatile din Australia si Marea Britanie au primit copii ale server-ului paginii de internet. In cooperare cu Politia din Zaanstreek-Waterland, Olanda, Europol a reconstruit offline forum-ul si a interogat prin metode criminalistice serverul, pentru a produce informatiile care au fost ulterior diseminate la nivel international autoritatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.