Analizand datele stranse dintr-un orasel din Massachussets, cercetatorul Stephen Stearns, expert in biologie evolutionista, estimeaza ca, in viitor, oamenii vor fi mai putin inalti si mai grasi.

In urma cercetarilor pe care le-a facut in Framingham, Massachussetts, biologul e convins ca specia umana e in continuare in evolutie si inca intr-o directie neobisnuita: "Ce am descoperit in legatura cu inaltimea si greutatea este in masura sa ne confirme ca selectia naturala opereaza in sensul reducerii inaltimii si a cresterii greutatii."

Cercetatorul spune ca nu e din cauza faptului ca oamenii mananca mai mult. : " Nu e nici un dubiu ca exista efecte culturale majore in ceea ce priveste greutatea. Dar putem estima care dintre componentele genetice provoaca schimbari in fizionomia umana din insasi aceasta variatie a inaltimii si a greutatii.", relateaza The Independent.

Stearns crede ca e improbabil ca evolutia sa fie unidirectionala pentru totdeauna: " Cred ca, de fapt, selectia naturala schimba aceste variatii constant, intr-o anumita perioada merge intr-o anumita directie, in alta perioada in directia opusa. Numai in cazul in care sunt schimbari semnificative in mediul inconjurator, selectia se va concentra intr-o directie noua."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.