Un pusti de 3 ani din Marea Britanie a fost spitalizat de urgenta si va primi tratament corespunzator pentru alcoolism, lucru foarte rar, la aceasta varsta.
Potrivit NHS, sistemul de statistica a Sanatatii Publice din Regat, se pare minorul, a cerei identitate nu a fost dezvaluita, este cel mai tanar alcoolic din Marea Britanie..si probabil din lume.

Insa fenomenul nu este singular in aceasta tara, deoarece acelasi NHS declara ca pustiul este unul dintre cei 13 copii cu varsta sub 12 ani care au fost diagnosticati cu alcoolism si tratati de aceasta boala, intre 2008 si 1010.

Potrivit DigitalJournal, in Anglia, 70 de copii cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, au primit ingrijiri pentru abuzul de alcool, in timp ce 105 adolescenti de aceeasi varsta sunt tratati deja pentru alcoolism cronic, starea lor agravandu-se.

  • Britanicii, cei mai alcoolici europeni?

Potrivit unui sondaj realizat in cadrul tarilor Uniunii Europene, in octombrie 2009, britanicii erau cei mai numerosi consumatori de alcool din UE. Sondajul realizat printre 27.000 de membri ai UE, din 27 de tari, au scos la iveala faptul ca 43% dintre europeni beau o bautura alcoolica/doua pe zi, 24% beau 3-4 bauturi. 12 procente dintre respondenti au marturisit ca beau 5 bauturi alcoolice pe zi, 6.6% 7 bauturi, in timp ce 9.6 procente recunosc ca zilnic consuma peste 10 bauturi alcoolice. [Care sunt cele mai "betive" popoare din lume?]

Sondajul specifica foarte clar ca, 5 bauturi, consumate intr-o scurta perioada de timp, se incadreaza deja la abuz, activitate pe care 24% dintre britanici o efectueaza "cu sfintenie", in fiecare seara.



Obiceiul de a consuma alcool in cantitati mari la o ocazie are o cauza genetica, confirmand ideea ca alcoolismul este o boala in familie, potrivit unui studiu american. Cercetatorii americani au aratat de ce alcoolismul "se transmite" in familie, identificand o gena a betiei. Inainte nu era clar daca obiceiul de a bea intalnit la membrii aceleiasi familii are o cauza de natura genetica sau culturala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.