Un japonez in varsta de 60 de ani a fost salvat de pe acoperisul casei, care se afla la 16 km in larg, la doua zile dupa cutremurul devastator.

Hiromitsu Shinkawa a fost gasit plutind la aproape 16 km in larg, pe acoperisul casei, la doua zile de la cutremur, scrie Daily Mail.

In timp ce tsunami-ul se apropia de casa lor din Minamisoma, omul de 60 de ani impreuna cu sotia sa au luat decizia de a se intoarce acasa pentru a-si strange din lucruri.

Dupa cateva minute, domnul Shinkawa a fost luat de curenti si dus in larg.

El a fost zarit de o nava a marinei care cauta victime. Dupa ce a fost salvat, acesta a izbucnit in lacrimi spunand ca sotia sa a disparut.

“Niciun avion sau elicopter nu s-a apropiat de mine pentru a ma observa. Am crezut ca nu o sa mai apuc ziua de maine”, a declarat supravietuitorul.

Altii nu au fost atat de norocosi ca si el.

Harumi Watanabe a spus ieri cum isi tinea parintii de maini atunci cand tsunamiul a patruns in casa lor. Insa acestia nu s-au putut tine de ea si au fost inghititi de ape.

Femeia si-a avertizat familia ca se apropie tsunamiul, insa “nu a avut destul timp sa ii salveze. Erau prea batrani si slabiti asa ca nu i-am putut duce la masina in timp util.” spune ea. Harumi abia si-a salvat propria viata.

Multi continua sa isi caute cunoscutii si familiile, sperand la o minune.

Sute de mii de oameni traiesc fara apa, curent sau caldura in zonele afectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.