Cand locuiesti cu colegi de apartament este uneori greu sa imparti cheltuielile, chiria, intratinerea, cumparaturile comune... si multe altele, dar un american a gasit solutia.

Un student de la Universitatea Harvard, specialist in matematica, a inventat un calculator special pentru chiriasi, petru a-i ajuta pe colegii de apartament sa imparta cheltuielile mai usor, fara ca situatia sa devina ciudata.

Calculatorul lui Jonathan Bittner iti cere detaliile apartamentului, marimea camerelor, mobilierul, geamurile, spatiul comun si utilitatile, pentru a-i ajuta pe colegi sa imparta in mod corect banii.

Potrivit lui Bittner, a merge pe varianta "jumi-juma" nu este intotdeuna correct.

Ai geamuri mai mari, platesti mai mult. Ai un dulap mai mic, platesti mai putin. Colegul tau de apartament locuieste cu cineva in camera, ei bine, aici lucrurile se complica, dar colegul trebuie sa plateasca mai mult”, spune Bittner.

Dar mai bine vedeti pe cont propriu cum functioneaza calculatorul: chiar aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.