O filmare cu joaca unui grup de copiii afgani a socat lumea intreaga.

In clipul de 84 de secunde, unul dintre copii, care este imbracat complet in negru si are chipul acoperit cu un val, isi ia "ramas bun" de la alti copii, care joaca rolul familiei acestuia, si apoi se intreaba spre un alt grup de copii pentru a-si executa misiunea sinucigasa, scrie The Sun.

Intre timp un baietel imbracat in alb, care reprezinta fortele de ordine, incearca sa-l opreasca insa acesta detoneaza bomba. In acel moment alti copii arunca cu nisip in aer pentru a simula explozia si apoi se prabusesc ca victime ale atentatului.

Acest clip socant, care s-a raspandit cu rapiditate pe internet, se crede ca ar fi fost filmat cu un telefon mobil in Khost, o localitate din sud-estul Afganistanului.

Organizatia Salvati Copiii din Pakistan a declarat ca "este alarmant si ingrozitor ce se intampla. Acesti copii au deveniti fascinati de teroristii sinucigasi si in loc sa-i condamne si-ar dori sa fie in locul lor. Ei au ajuns sa se simta fermecati de violenta si ar putea deveni promotori ai ei, cand vor ajunge adulti”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.