Daca esti singur, retelele de socializare te pot ajuta sa-ti gasesti sufletul pereche, insa pentru cei casatoriti, Facebook-ul poate transforma cele mai fericite casnicii intr-un dezastru.

Un studiu recent al Academiei Americane a Avocatilor Matrimoniali arata Facebook este citat in unul din cinci divorturi in Statele Unite. De asemenea, mai mult de 80% dintre avocatii de divorturi spun ca numarul celor care folosesc retelele de socializare pentru a isi insela partenerul este in crestere, scrie scienceblog.com.

“Intalnim din ce in ce mai des aceste situatii. Unul dintre parteneri intalneste pe o retea de socializare un prieten din liceu. Persoana respectiva este disponibila si incep sa comunice pe Facebook. Cei doi se simt din ce in ce mai apropiati, pe masura ce isi impartasesc mai multe lucruri si acest lucru poate duce la contact fizic
", spune Steven Kimmons, psiholog la Loyla University Medical Center din orasul Maywood.

Desi casatoriile deja tensionate sunt cele mai vulnerabile, un cuplu nu trebuie neaparat sa fie intr-o perioada dificila pentru ca o relatie online a unuia dintre parteneri sa se dezvolte intr-o aventura. De cele mai multe ori, relatiile online sunt incepute cu cele mai nevinovate intentii.

“Daca vorbesc cu o perosana de cinci ori pe saptamana si cu alta doar o data pe sapatama, nu cred ca aveti nevoie de studii psihologice amanuntite pentru a va da seama ca cel mai porbabil o sa ma indragostec de persoana cu care vorbesc cel mai mult”, a adaugat Kimmons.

Povestile oamenilor ale caror casnicii au fost distruse de siteurile de socializare abunda pe internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.