Romanii spun ca fac sex de 11 ori pe luna, in timp ce romancele doar de 5 ori. Vezi cum explica sexologii diferenta

Majoritatea barbatilor romani spun ca fac sex de 11 ori pe luna, majoritatea romancelor sustin ca au relatii sexuale de 5 ori lunar, potrivit unui studiu al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMRS), AB Research si compania farmaceutica Pfizer.

Presedintele Asociatiei de Psihosexologie din Romania, Radu Balanean, membru al AMRS, a explicat pentru gandul.info de ce apar aceste diferente.

"Din punctul meu de vedere, atat femeile, cat si barbatii au ascuns adevarul in ceea ce priveste numarul de raporturi sexuale pe care le au lunar. Aceasta situatie a aparut din cauza mentalitatii pe care romanii o au in ceea ce priveste sexualitatea. Cand sunt mici, baietii sunt incurajati sa-si inceapa viata sexuala, in timp ce fetele sunt educate sa amane cat mai mult momentul",
precizeaza psihologul Balanean.

Potrivit specialistului, ambele sexe au anumite rezerve in ceea ce priveste viata sexuala. "Femeile sunt jenate chiar si atunci cand vorbesc despre sex, pentru ca atat familia, cat si societatea pun o eticheta negativa femeilor care intretin raporturi intime cu mai multi parteneri", spune Radu Balanean.


Desi unii ar crede ca o partida de sex reusita trebuie sa dureze toata noaptea, specialistii sunt de parere ca durata ideala este intre 3 si 13 minute.

Terapeutii de cuplu de la Society for Sex Therapy and Research, care au intervievat persoane intre 20 si 45 de ani, au ajuns la concluzia ca durata medie ideala a unui act sexual este de 7,3 minute, potrivit japantoday.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.