Soarecii nou-nascuti isi pot regenera inima, a descoperit un studiu realizat de Universitatea din Texas, citat de BBC, in editia de vineri. Descoperirea le spune cercetatorilor ca ar exista posibilitatea ca si oamenii sa-si poata regenera inima in urma unor traumatisme precum infarctul.

La o zi dupa nastere, soarecilor li s-a taiat o bucata din muschiul inimii. Dupa doar 21 de zile, inima acestora s-a regenerat complet si dupa doua luni organul functiona la parametrii normali. Cand aceeasi procedura a fost testata pe soareci in varsta de o saptamana, inima acestora nu a putut sa se mai refaca, transmite Gandul.

Multi amfibieni si pesti au abilitatea de a-si reinnoi muschiul inimii chiar si la maturitate. Acest studiu releva ca si mamiferele impart aceasta particularitate, chiar daca pentru o perioada mai scurta a vietii lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.