Avand in vedere ca in Cuba speranta de viata depaseste 76 de ani, se poate spune ca locuitorii acestei tari au gasit secretul vietii indelungate.

Un studiu, la care au participat 54 de persoane care au depasit 100 de ani, arata ca 95% dintre ei au un regim de viata din care nu lipseste tutunul si sexul, scrie english.pravda.ru. Si alimentatia este foarte variata, acestia sustinand ca de obicei consuma peste, carne, lapte, carne de vita si legume.

Pe langa faptul ca au peste 100 de ani, majoritatea celor chestionati au o minte lucida, subliniaza coordonatorul studiului dr Nancy Nepomuceno.

O alta trasatura comuna a acestora este faptul ca niciunul nu este dependenta de alcool, insa unii fumeaza in exces si beau prea multa cafea.

Dintr-un total de 11.3 milioane de locuitori ( potrivit recensamnatului din 2005) in Cuba traiesc 2.500 de persoane care au peste 100 de ani, majoritatea fiind femei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.