Neozeelandezii, mari amatori de sporturi extreme, au demonstrat ca nu se tem sa-si asume riscuri nici in domeniul gastronomiei si au inventat o bautura pe baza de lapte si sperma de cal, inclusa in meniul unui festival culinar ce va avea loc luna viitoare.

Aceasta specialitate figureaza la sectiunea "curiozitati" a festivalului Wildfoods din Hokitika, o insula din sudul Noii Zeelande. Vizitatorii vor putea sa guste, totodata, scorpioni vii, scarabei in ciocolata si larve prajite.

"Dupa asta, veti fi la fel de viguros ca un armasar", a declarat Lindsay Kerslake, un crescator de cai de curse, creatorul acelui milkshake.

  • Bautura cu sperma de cal, care va fi servita in cadrul acestui festival pe 12 martie, va avea trei arome: vanilie, ciocolata si capsuni. Intre doua inghitituri, acest crescator de cai de curse le recomanda clientilor sa ia o inghititura dintr-o bautura energizanta.

Creat in urma cu 22 de ani, festivalul Wildfoods are ca obiectiv principal "deschiderea papilelor gustative" ale vizitatorilor catre experiente gastronomice rustice si insolite.

Cele mai multe dintre preparate, precum fripturile din carne de porc mistret sau alte specii de vanat, sunt de obicei apetisante, insa, in fiecare an, cateva preparate originale sunt incluse in meniu pentru a pigmenta evenimentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.