Vezi cum au luat nastere celebrele cizme Ugg, o afacere de sute de milioane de euro care inca face furori in toata lumea.

Probabil ca ai cel putin o pereche de cizme Ugg acasa, insa stii cine le-a creat? Ei bine, celebrele cizme calduroase, confectionate din blana de miel, au fost "inventate" de Shane Stedman, un australian in varsta de 69 de ani a carei pasiune este surful, potrivit heraldsun.

Acestuia i-a venit ideea dupa ce un prieten, de asemenea surfer, se plangea de frig dupa ce tocmai iesise din mare. Cunoscutele cizmele Ugg au fost astfel inventate in 1973, pentru a mentine calde picioarele celor care practicau surful.

La doar 10 ani, in 1983, Shane Stedman a decis sa cedeze drepturile asupra "brandului" producatorului de incaltaminte Deckers, pentru doar 10.000 lire sterline si trei perechi de cizme pe an, pentru tot restul vietii
.

  • Ugg, afacere de sute de milioane de euro

Acum, dupa 28 de ani, afacerea Ugg valoreaza peste 600 de milioane de lire sterline anual. Stedman spune insa ca nu regreta decizia, preferand sa sa dedice pasiunii sale, surful, decat sa munceasca si sa se imbogateasca.

"Pentru a continua afacerea Ugg ar fi trebuit sa ma mut in SUA si sa muncesc pe rupte intr-un costum. Iar asta nu sunt eu. Nu voi renunta niciodata la Sydney si surf, asta este viata mea"
, spune inventatorul Ugg-urilor. Acesta locuieste intr-o casa simpla, cu trei camere, si este fericit ca se poate dedica sportului sau preferat, surful, fabricand placi.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.