Inca de la crearea bauturii Coca-cola, in 1886, reteta a fost tinuta secret, insa acum se pare ca cineva a descoperit originalul.
Singura copie oficiala a retetei este tinuta intr-un seif din Banca Americana si retea care ii da bauturii acel gust distinct este stiuta doar de doi angajati ai companiei.

Dar acum, dupa 125 de ani, de cand secretul a fost pastrat, un site american sustine ca a gasit o lista a ingredientelor si a cantitatilor folosite pentru prepararea bauturii. Cei care au facut descoperirea sustin ca lista a fost chiar si publicata oficial in 1979, intr-un ziar din Atlanta, Georgia, insa lumea nu a bagat in seama articolul si nu au realizat importanta acestuia.

Site-ul Thisamericanlife.org sustine ca articolul respectiv, pubicat acum 32 de ani, arata o fotografie a retetei, scrisa chiar de creatorul ei, John Pemberton. Reteta se pare ca a fost scrisa de un amic al farmacistului Pemberton si a fost lasata mostenire urmatoarelor generatii.

Istoricul Mark Pendergrast, care a scris si o carte a istoriei Coca-Cola, a declarat ca este foarte posibil ca reteta descoperita sa fie chiar cea originala.

Cred ca este intradevar o versiune a formulei”, a declarat Pendergrast.

In ultima perioada, Coca-Cola s-a aparat de mai multe ori in justitie si a refuzat sa isi divulge formula. In 1977 compania s-a retras din India pentru a nu fi obligata de guvern sa-si divulge secretele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.