Are trei ani si ii lipseste cerebelul si cu toate acestea, micutul Chase Britton, in varsta de trei ani, are o viata normala si este foarte vesel chiar daca se functiile motorii se dezvolta mai lent.

"Este fericit. Ii spunem micul vrajitor pentru ca ii place sa se tina de sotii. Ii place sa cante, iar telul lui in viata este sa-i faca pe oameni sa rada. Este inconjurat de multa dragoste, iar noi suntem o familie fericita. Povestea lui Chase nu este tragica", povesteste Heather Britton, mama baietelului. Dar, pentru un strain, povestea micutului poate parea sfasaietoare, scrie Jurnalul.ro.

Adus pe lume prematur, Chase s-a nascut orb. La varsta de un an, doctorii i-au facut micutului un RMN, iar ceea ce au descoperit i-a naucit. Lui Chase ii lipsea complet cerebelul - partea creierului raspunzatoare de emotii, coordonarea reflexelor musculare si asigurarea echilibrului corporal si a locomotiei, scrie Realitatea.net.

Partea interesanta este ca in timpul sarcinii, mama micutului, Heather a fost monitorizata indeaproape. Astfel, creierul copilului a fost fotografiat in toate fazele dezvoltarii sale, si daca in perioada intrauterina Chase avea cerebel, acum in locul acestuia este un fluid.

Independent de intrebarile medicilor legate de starea de sanatate a micutului, sotii Britton stiu un singur lucru: Baiatul lor face lucruri pe care, in mod normal, in lipsa cerebelului, nu ar fi trebuit sa le faca. "Acum invata sa mearga. Lucruri pe care, in baza diagnosticului, nu ar fi in stare sa le faca, Chase le face. Merge cu bicicleta, foloseste creionul sau foarfeca si, mai nou, ii place sa se joace pe ipod cu fratele lui Alex. In plus, avem o camera speciala, dotata cu lumini si sunete de tot felul pentru a-i stimula la maxim simturile. Iar mesajul meu este simplu: Nu va abandonati copiii! Nu credeti chiar tot ce va spun doctorii. Nu ma intelegeti gresit. Iubesc medicii. Dar si ei se pot insela...", a mai spus Heather Britton, potrivit Jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.