Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit o noua planeta, in cele mai indepartate colturi ale sistemului solar, cu o dimensiune de patru ori mai mare decat cea a planetei Jupiter.

Orbita acestei noi planete se afla foarte departe de cea a Pamantului, ceea ce explica de ce aceasta nu a fost observata pana acum.

Date care ar putea dovedi existenta acestei planete, numita deocamdata Tyche, un gigant constituit din materii gazoase, ar putea aparea pana la sfarsitul acestui an – cu toate ce unii oameni de stiinta cred ca dovezile au fost deja procurate de telecopul spatial Nasa.

Profesorul Daniel Whitmire, de la Universitatea din Louisiana crede ca planeta va fi “oficializata” in maxim doi ani.

  • Din ce e construita planeta?

Profesorul este de parere ca Tyche este contruita din hydrogen si heliu, cu o atmosfera similara cu cea a lui Jupiter si avand inele similare de nori. “Ne asteptam sa aiba sateliti naturali, precum e luna pentru noi. Toate celelalte planete au asemenea sateliti”, a declarat acesta, transmite Daily Mail.

Profesorul Daniel Whitmire crede ca planeta va fi imensa si va avea o temperatura foarte crescuta, datorita gazelor din care este formata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.