O casca ce stimuleaza creativitatea purtatorului, prin emiterea unor fluxuri foarte slabe de curent electric, care sunt directionate spre creierul acestuia, a avut efecte incurajatoare.

Acest dispozitiv, alcatuit din doi conductori legati printr-o banda de cauciuc, a condus la imbunatatirea semnificativa a rezultatelor obtinute de voluntari in timpul unor teste de aritmetica, scrie MEDIAFAX.

Voluntarii cu casca care au ghicit raspunsurile corecte au fost de trei ori mai numerosi decat cei fara casca, afirma autorii acestui studiu, realizat pe un esantion compus din 60 de voluntari.

Allan Snyder, directorul Centrului de stiinte ale creierului din cadrul Universitatii Sydney, a declarat ca acest aparat functioneaza prin suprimarea activitatii din emisfera stanga a creierului, asociata cunostintelor, si prin stimularea emisferei drepte, asociata cu creativitatea.

"Nu trebuie sa folositi aceasta casca pentru a invata sau pentru a va imbunatati memoria. Trebuie sa o folositi doar daca doriti sa vedeti o problema cu ochi noi"
, a declarat specialistul australian.

Scopul este de a-i ajuta pe utilizatori sa analizeze o problema sau o situatie fara idei preconcepute si fara sa se bazeze pe experiente din trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.