Cercetatorii de la Universitatea Oxford au facut o descoperire majora: un vaccin ce va proteja omenirea de virusul gripei.

Cercetatorii sustin ca noul remediu ar putea asigura protectie impotriva tuturor tulpinilor de gripa cunoscute. Mai mult, vaccinul va fi universal, de ajuns pentru miliarde de oameni si va pune capat izbucnirilor de panica provocate de aparitia unui nou tip de gripa.

Testat deja cu succes pe 11 voluntari, vaccinul are ca tinta proteine din interiorul virusilor comune tuturor tulpinelor. Mai mult, in timp ce vaccinurile traditionale creaza anticorpi in organism, noul vaccin creste numarul de celule T, o alta parte cheie a sistemului imunitar.

Pana in prezent, tratamentele specifice gripei atacau partile virusilor capabile de mutatii, cercetatorii fiind nevoiti sa reformuleze "reteta" vaccinurilor in fiecare an. Totodata, vaccinul traditional este eficace intr-o proportie de 70 si 80% in randul tinerilor si de doar 40% in randul persoanleor mai in varsta
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.