Daca pana acum astfel de inventii nici nu-ti treceau prin cap, astazi nu mai poti sa zici..."cand o zbura...vaporul!", pentru ca e deja realitate!

Designerul Jaron Dickson, student la Universitatea Monash din Australia, a proiectat un yaht care se inspira din modelul celebrului Ekranoplan, un “monstru” dezvoltat de Uniunea Sovietica, scrie Inhabitat.

Potrivit Coolest Gadgets, vehiculul rus “zbura” deasupra apei avand contact cu aceasta doar superficial. Creatorul sau spune ca EkranoYacht-ul are 36,5 metri lungime, poate prinde o viteza de 400 km/h si infrunta valuri de 3,5 metri. Designul interior poate gazdui confortabil sase oameni. Desigur, la viteze mici poate fi folosit ca un yaht normal.

Ekranoplanul isi are originea in Scandinavia, iar un inginer sovietic, pe numele sau Rostislav Alexeev, a creat unele imense. Unul dintre cele mai mari era un adevarat “monstru al Marii Caspice”, avea 550 de tone si se putea ridica la 20 de metri inaltime cand atingea 740 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.