Niste documente secrete, datand din al doilea Razboi Mondial au dezvaluit ca armata britanica planuia sa-l rapeasca pe Hitler, cu ajutorul pilotului sau personal.
Aviatia militara britanica - Royal Air Force (RAF) - a vrut sa il rapeasca pe Adolf Hitler in primavara anului 1941, sperand sa il corupa pe pilotul personal al acestuia, Hans Baur, pentru a-i devia avionul si a ateriza fortat in Kent, Marea Britanie.

Potrivit planului, avionul trebuia sa aterizeze in Kent, de unde dictatorul nazist ar fi fost capturat si dus la Londra pentru a fi interogat.

In luna mai, 1941, un ofiter al Aviatiei militare britanice, pe numele sau Sir Arthur "Bomber" Harris, a fost informat ca pilotul personal al lui Hitler, Hans Baur, General in trupele SS, ar intentionat sa schimbe taberele si sa se intoarca impotriva dictatorului. Informatia a fost data de un var al acestuia, un bulgar pe nume Kiroff, care a adus informatia armatei britanice. Avionul era asteptat sa aterizeze in Kent pe 25 martie, 1941.

Cu toate astea, avionul nu a ajuns niciodata la destinatie, iar Baur i-a ramas loial lui Hitler pana la final. Pilotul a fost capturat de rusi dupa sinuciderea lui Hitler si incarcerat pana in anul 1958.

Citeste si: [Oameni malefici ai tuturor timpurilor]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.