Televiziunea nationala din China este ironizata tot mai mult de utilizatorii de internet care au remarcat faptul ca un reportaj despre manevrele aviatiei chineze, prezentat de acest post, contineau imagini extrase din filmul american "Top Gun", lansat pe marile ecrane in 1986.

China Central Television (CCTV) a difuzat pe 23 ianuarie imagini din timpul unui exercitiu efectuat de fortele aeriene ale Armatei de eliberare a poporului, care aratau un avion ce tragea o serie de rafale de gloante catre un alt avion. Acesta din urma a explodat spectaculos, iar aceste imagini erau insotite de interviuri acordate de ofiterii chinezi, transmite MEDIAFAX.

Insa pasionatii de filme americane au remarcat faptul ca acele imagini erau in realitate pasaje extrase din "Top Gun", un film lansat in 1986, cu Tom Cruise in rolul principal, care glorifica meritele aviatiei militare americane. Publicatia Wall Street Journal a postat pe site-ul ei imaginile difuzate de CCTV si pasajele extrase din "Top Gun", pentru a demonstra faptul ca era vorba de aceleasi imagini.

Noua "stangacie" a postului public chinez a facut deliciul multor utilizatori de internet, care se plang tot mai des in comentariile lor de faptul ca trebuie sa "indure" programele difuzate de CCTV, care sunt, in opinia lor, "imbuibate" de propaganda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.