Steaua supergiganta HD 62623 se afla la sfarsitul vietii sale, insa este inconjurata de un disc prezent, in mod normal, la stelele in formare. Multumita imaginilor 3D, cercetatorii au putut explica aceasta curiozitate.

O echipa internationala a realizat pentru prima oara o imagine 3D a unei stele supergigante. Folosind o tehnica de radiostronomie, au putut sa reconstituiasca imaginile luate de ESO, observatorul european austral.

Potrivit Univers Today, ei au descoperit ca steaua HD 62623 se afla in apropierea unui astru de marimea soarelui nostru. Acest astru ar putea explica de ce steaua supergiganta este inconjurata de un disc care nu ar trebui sa fie prezent la o stea pe moarte.

Lucrarea a fost publicata in revista Astronomy and Astrophysics si arata ca, multumita imaginilor 3D, cercetatorii ar putea elucida si alte mistere ale spatiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.