O echipa de astronomi din Rusia a calculat data eventualei coliziuni dintre asteroidul Apophis si Terra, sustinand ca acest eveniment ar putea avea loc pe 13 aprilie 2036, insa alti colegi de-ai lor sunt de parere ca aceasta ciocnire este "putin probabila".
Potrivit fr.rian.ru, informatia a fost facuta publica miercuri, la Moscova, de Leonid Sokolov, profesor la Facultatea de mecanica celesta din cadrul Universitatii din Sankt Petersburg.

"Pe 13 aprilie 2029, Apophis se va apropia de Terra la o distanta de aproximativ 37.000 - 38.000 de kilometri. Insa, ar putea intra in coliziune cu Terra pe 13 aprilie 2036"
, a spus Sokolov.

Alti cercetatori, printre care si experti de la Institutul de astronomie aplicata din cadrul Academiei de stiinta din Rusia, sunt de parere ca aceasta ciocnire este putin probabila, potrivit MEDIAFAX.

Are un diametru de 270 de metri si urmeaza o orbita apropiata de cea a Pamantului. O perioada, in 2004, s-a crezut ca Apophis va cadea pe Pamant in 2029, degajand o energie egala cu cea a exploziei a 34 de bombe nucleare de la Hiroshima. Ulterior, cercetatorii au eliminat aceasta ipoteza, insa o eventuala coliziune ramane posibila in viitor.

Potrivit Agentiei spatiale americane (NASA), citata de profesorul Sokolov, 11 obiecte spatiale importante ar putea intra in coliziune cu Terra in secolul al XXI-lea, dintre care patru inainte de 2050.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.