Un pusti din SUA risca sa fie inchis pe viata, dupa ce a impuscat-o in somn pe iubita tatalui sau, insarcinata in 9 luni.
In Februarie 2009, intr-un sat din Pittsburgh, cand Jordan Brown avea 11 ani, iubita tatalui sau, Kenzie Houk a fost gasita moarta in locuinta acestuia, fiind impuscata in cap. Investigatorii au conclus ca aceasta fusese impuscata in timp ce dormea, transmite guardian.co.uk.

Politistilor nu le-a trebuit mult timp sa isi dea sema ca baiatul de 11 ani fusese autorul oribilei crime, fiindca tatal sau ii cuparase un pistol cu putin timp inainte de incident. Desi Jordan a negat fapta, si continua sa nege si acum, aceasta a fost incarcerat si trimis in fata instantei.

Judecatorii din Pittsburgh au hotarat sa il judece pe copil ca pe un adult, fiindca acesta refuza sa isi recunoasca fapta. “Prin faptul ca refuza sa recunoasca ce a facut, inseamna ca nu ii pare rau de faptele sale, asa ca poate fi judecat pentru crima ca un adult”, a declarat judecatorul cazului.

Statele Unite si Somalia sunt singurele tari care judeca dupa principiul "Viata inseamna viata" si in care copiii criminali pot fi inchisi pe viata, fara drept de eliberare conditionata.

Desi tatal baiatului il sustine moral pe acesta si ii roaga pe judecatori sa nu il trimita la inchisoare pe viata, mama femeii ucise nu este de aceeasi parere.

Fiica mea nu se va mai intoarce niciodata. Cele doua nepoate nu vor avea niciodata o mama si l-au pierdut si pe fratiorul pe care il asteptatu, asa ca de ce ar putea acest monstru sa scape de justitie”, a declarat mama fetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.