Un tanar imobilizat intr-un scaun cu rotile, accidentat acum 4 ani intr-un accident cu motocicleta, va calatori din Bangladesh pana in Anglia, pentru a strange fonduri pentru persoanele cu dizabilitati.
Potrivit DigitalJournal, Peter Donnelly, in varsta de 24 de ani, va calatori 5000 de mile, intr-un scaun cu rotile, plus alte mijloace de transport auxiliare, pentru a ajunge din Bangladesh, la locuita sa din St. Helen, Merseyside, nordul Angliei.

Tanarul este voluntar in Bangladesh de cateva luni si spera ca va reusi sa stranga fonduri pentru Centrul de Reabilitare a persoanelor Paralizate, infiintat la periferia orasului Dhaka.

Calatoria sa este desfasurata pe teritoriul a 14 state, multe dintre ele neavand niciun fel de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati motorii. Traseul va acoperi Nepalul, China si Rusia, inainte de a intra pe teritoriul Europei, unde va strabate Germania si Franta, inainte de a intra in Marea Britanie.

Donnelly spera sa stranga 5000 de euro pentru a pune la dispozitia pacientilor tratamentul medicamentos, trainingul vocational si cateva scaune cu rotile, toate pentru centrul din Dhaka.

Proiectul sau denumit "Rolling Back Home", a strans pana acum, din donatii 2663 de euro. Donnelly a vorbit despre maratonul sau intr-un interviu pentru BBC World Service: "Principalul motiv pentru care fac asta este strangerea de fonduri care vor merge la fundatia CRP, care face un lucru deosebit pentru oamenii uneia dintre cele mai sarace tari din lume. Eu vreau si sa raspandesc vestea despre aceasta cauza, despre utilizatorii de scauni cu rotile si despre cum trbuie sa ne mobilizam".

"Poate nu e totul perfect in drumul tau, dar nimic nu este imposibil. Cu cat oamenii cu acest handicap sunt mai des vazuti in public,cu atat ceilalti oameni le vor intelege problemele si vor incerca sa-i ajute" , a mai adaugat tanarul.

Calatoria lui Pete poate fi de asemenea urmarita pe Facebook si pe Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.