Departamentul american al Apararii a testat deasupra desertului Mojave o noua generatie de avioane fara pilot, cu o autonomie de zbor mai mare si cu motoare ecologice.

"Acest avion va schimba cu adevarat modul in care vedem aviatia. Va deschide calea unui nou viitor", a declarat Zachary Lemnios, asistent al secretarului american al Apararii, informeaza site-ul postului ABC.

Noul avion - "The Global Observer", relizat de compania AeroVironment Inc.- , poate zbura la altitudinea de 21.000 de metri, iesind din raza de actiune a oricarui sistem antiaerian. De la acea altitudine, echipamentele avionului pot efectua misiuni de observare pe o raza de 1.000 de kilometri in orice directie, suficient pentru a acoperi suprafata unui stat precum Afganistanul, transmite MEDIAFAX.

"Avionul functioneaza cu hidrogen, combustibil care are o valoare energetica de trei ori mai mare decat gazolina, astfel ca apartatul poate zbura la altitudini mai mari, pe distante lungi, la costuri mai mici si fara emisii poluante", explica presedintele AeroVironment, Tim Conver.

Aparatul are o greutate echivalenta cu cea a unui vehicul de teren mare, dar, pentru a zbura la altitudini atat de mari, anvergura aripilor este foarte mare, cat jumatate din lungimea unui teren de fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.