Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat retelele de socializare, Facebook, Twitter si YouTube, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicarii, care se celebreaza luni, si a facut apel la respect in exprimarea online.

Papa, care nu are un cont pe Facebook, si-a exprimat parerile despre lumea digitala intr-un mesaj special numit "Adevarul, proclamarea si autenticitatea vietii in epoca digitala", informeaza Reuters.

In mesajul sau adresat catolicilor cu ocazia Zilei Comunicarii, papa le-a recomandat internautilor sa fie respectuosi, responsabili, onesti si discreti. De asemenea, suveranul pontif le-a facut o recomandare bloggerilor care vor sa raspandeasca mesajul Evangheliei pe internet, subliniind ca scopul lor nu trebuie sa fie obtinerea unui numar mare de accesari, relateaza MEDIAFAX.

"Trebuie sa fim constienti ca adevarul pe care vrem sa il impartasim nu isi gaseste valoarea in popularitatea sa, ci in atentie. Diseminarea mesajelor Evangheliei cere o comunicare ce este in acelasi timp respectuoasa si sensibila", a precizat suveranul pontif in mesajul sau.

Totusi, in mesajul sau, papa a reiterat unele din temele sale predilecte din ultimii ani, printre care avantajele si pericolele epocii digitale. El a subliniat ca retelele de socializare sunt un mod minunat de a construi relatii si comunitati, dar a avertizat ca relatiile de prietenie de pe internet nu trebuie sa le inlocuiasca pe cele reale si oamenii trebuie sa isi construiasca profiluri autentice pe aceste platforme.

Suveranul pontif este cunoscut pentru faptul ca isi scrie de mana majoritatea discursurilor, pe care colaboratorii sai le publica ulterior online. In 2009 a fost lansat un site al Vaticanului, numit www.pope2you.net. Site-ul oferea utilizatorilor diferite aplicatii digitale, printre care una numita "Papa se intalneste cu tine pe Facebook", dar si alte aplicatii realizate pentru internautii care doresc sa primeasca mesajele papei pe iPhone sau iPod.

Citeste si:
Fostul Papa Benedict al XVI-lea a lasat un mesaj de "Adio"
Fostul Papa Benedict al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.