Specialistii britanici sunt de parere ca produsele cosmetice pe baza de colagen sunt bani aruncati pe fereastra, desi in reclamele la acestea se afirma ca in timp reduc ridurile si intineresc pielea.
Specialistii mai spun ca moleculele de colagen din lotiunile si cremele cu nume ispititoare sunt atat de mari incat nu patrund deloc in piele si raman pe fata pana la prima spalare. Astfel, se poate spune ca banii clientilor se duc pe apa sambetei.

Criticile au aparut in urma unui studiu coordonat de organizatia de binefacere Sense About Science, transmite MEDIAFAX.

In topul acestor critici s-au situat afirmatiile companiilor de cosmetice legate de cremele pe baza de colagen.

Colagenul este o proteina care tonifica pielea si ii mentine elasticitatea. Avand in vedere ca nivelul de colagen scade odata cu varsta, proteina a devenit ingredientul cheie in multe creme pentru intinerirea tenului si estomparea ridurilor.

Autorii studiului au analizat creme de fata de top, unele dintre acestea costand peste 15 euro tubul de 15 mililitri. Desi contin sfere de colagen care ar trebui sa combata ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi, specialistii spun ca moleculele de colagen sunt prea mari ca sa poata penetra pielea.

"Ideea de la baza acestor produse este ca moleculele de colagen patrund in piele si ajuta proteina continuta in mod natural de piele. Sferele de colagen sunt insa mult prea mari, iar pielea respinge astfel de substante", a spus Richard Guy, profesor de stiinte farmaceutice la Universitatea din Bath.

Un alt specialist, Blana Sengerova, de la Universitatea din Oxford, biochimist, spune ca se simte foarte frustrata cand vede reclamele la creme pe baza de colagen, stiind ca acestea nu actioneaza asa cum sustin producatorii.

Jonathan Hadgraft, profesor de chimie la Universitatea din Londra spune ca se estimeaza ca 60% din aceste creme patrund in piele, insa in realitate majoritatea cremei ramane pe piele. "Daca ar patrunde in piele si ar intra in sange, ar trebui sa fie clasificate ca fiind medicamente", a declarat el.

Citeste si:
Studiu: O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii...
Studiu: O pastila cu extract...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.