Un experiment pentru crearea ploilor artificiale si care a costat nici mai mult nici mai putin de 11 milioane de dolari, a fost finalizat cu succes in Emiratele Arabe Unite. Astfel, gratie proiectului climatic numit Weathertec locuitorii din Emirate, des incercat de seceta si caldura, au "beneficiat" de peste 50 de furtuni.
Potrivit The Huffington Post, furtunile au facut parte dintr-un program secret sustinut de elvetieni si "comandat" de seicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, presedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU) si liderul Abu Dhabi.

Proiectul climatic numit "Weathertec", despre care se spune ca ar fi costat 11 milioane de dolari (circa 8,2 milioane de euro), foloseste niste dispozitive speciale care acumuleaza ioni negativi si duc la formarea de nori de ploaie.

"In prezent folosim tehnologia inovativa Wwathertec in regiunea Al Ain din Abu Dhabi. (...) Am inceput (n.r sa-l folosim) in iunie 2010 si am reusit sa creem cateva furtuni", a declarat Helmut Fluhrer, fondatorul Metro Systems International, compania elvetiana care este responsabila de proiectul climatic.

"Exista multe aplicatii. Una dintre acestea este sa aduci apa intr-o zona uscata. Poate ca acesta este cel mai important lucru pentru omenire"
, a decalrat un alt om de stiinta pentru Daily Mail.

Ploile artificiale au fost aproape identice celor naturale, provocand localnicilor surprize necunoscute, chiar inspaimantatoare, precum grindina, vanturi puternice si fulgere. In 2010, oamenii de stiinta au reusit sa provoace 52 de ploi artificiale in zona orasului Al Ain, al doilea oras ca marime din EAU, relateaza Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.